NEULEFRIIKKI

Mukavaa kun kävit, tule toistekin!sunnuntai 14. huhtikuuta 2013

Tää se päivä on - This the day!!!

Kevät saa tulla, tämä on nappeja vaille valmis kaapitettavaksi kesään!!!

Spring is allowed to come now - this is finalised (only buttons are missing) and ready to cabinet keeping for summertime!

 
Yarn Rowan Felted Tweed, 13 colours. Needles 3½ mm.
 
Siinä se nyt on. Tein etukappaleiden listat 4 silmukan iCord-nauhalla. Napit puuttuvat, joten myös napinreikien puolinen lista puuttuu - se odottelee puikoilla kiinnittämistä.
 
Olipas puuha, 3 kuukautta siihen meni. Tein toki muutakin matkalla, mutta pienempiä vain. Välillä meinasi usko loppua, kyllästytti ja harmitti. Mutta loppusuora oli yhtä kiitoa, koskapa aloin arvuutella tuota myöhäistä kevääntuloa - ei kai se vaan odottanut että minä saan jakkuni kuntoon ja antaa vasta sitten lämpöä??? Sain siis hurjan motiivin saada jakku kuntoon ja kaappiin!! Ja näinhän siinä sitten kävikin - eilinen hurja vesisade vei lumia mennessään, pakkaset ovat tiessään.... Kevät???
 
There it is! At last. 3 months' work. I was motivated no finalize this because I started to think that it's this jacket that keeps the winter here still! I have to finalize it and then it will be spring. ANd it looks like it happens just these days the change.
 Kenelläkään ei ole samanlaista Orkneyta kuin minulla. Tihrustin noita kaavioita ja valitsin mielestäni oikeat langat, mutta yllätys-yllätys, jossain kohtaa huomasin, että aijuu.... Joten uniikkipa tämä on.

Modauksina tein resorin beigellä ja sinisellä, samoin nappilistat tein sinisellä. Kaulusta modasin myös. Hihoja jouduin pidentämään reilusti - ja niitä jo säveltelin tuosta vaan muutenkin.  Mutta muuten - perusmalli on sama, ja värejä jossain kohtaa vaihtelin.

Höyrytys teki tälle takille tosi hyvää, ikäänkuin kirkasti värejä ja koko takin olemusta. Etteikö se muutenkin tee hyvää villaneuleelle, mutta tässä aivan erityisesti!

Yksi asia harmittaa: olisi pitänyt tallettaa kaikki langanpätkät jotka tuli leikeltyä päättämisen jälkeen. Se olisi ollut mukava röykkiö tässä lisänä. Loppujen lopuksi alkoi jo tuskastuttaa, kun langanpätkiä löytyi uusia aina vaan päättelemättöminä. Vieläkin juuri kuvauksessa hyppäsi pari vielä ilkkumaan, vaan joutuivat näkymättömiin.

Jos tämän piti olla vuoden työ nimikkeellä kulkeva juttu, niin sitähän tuo olikin! En taatusti aloita ihan heti toista!

I made some modelling by myself, but thre are also errors, so this is quite unique Orkney. This was the work of the year - I think I don't start just now another one....

11 kommenttia:

Kardemumma kirjoitti...

Kaunis se on ja varmasti suuritöinen, sen tiedän! Meilläkin kevät lähti eilen vauhtiin, jo toinen yö ilman pakkasta.

Ingi kirjoitti...

Upea neule!

Riikka kirjoitti...

On kyllä kaunis, iso työ neuleessa!

paivis kirjoitti...

Upea ja kauniisti istuva.

Anonyymi kirjoitti...

Aivan mielettömän hieno neule!

amuk kirjoitti...

Ihana ! Onneksi olkoon saavutuksestasi : ) Sinulla on varmasti mahtava fiilis kun olet saanut jotakin noin kaunista aikaiseksi. Takki on tosi kaunis ja ihanan näköinen ylläsi.

Hepsi kirjoitti...

Wau, hieno!

iso gnu kirjoitti...

Upea neuel! On siisnä ollut tekemistä!

Helkky kirjoitti...

Todella upea neule! On siinä tosiaan ollut hommaa! Mutta uniikki on aina uniikki. :-)
Onnittelut valtavan urakan loppuunsaattamisesta.

Susu kirjoitti...

Onnittelut! Ikuisuusprojektisi on kaiken vaivan arvoinen. Tosi kaunis ja omat modaukset maustaa sen vielä hienommaksi. Et kai sitä nyt heti kaappiin laita? Viileinä kesäiltoinakin voisit käyttää. On se hyvä, et sait sen valmiiksi - käytiin eilen tutkimassa jäätilannetta ja todettiin, et olis niiden aika jo lähteä (=ahvenet on pakkasesta loppu). Jos se kevät nyt tulisi...

EVA K. kirjoitti...

No jo on hieno! Kelpaa tuommoinen päällä esiintyä!