NEULEFRIIKKI

Mukavaa kun kävit, tule toistekin!perjantai 28. elokuuta 2015

Rymättyläläinen - from Rymättylä


Tällaista kantapäätä en olekaan ennen tavannut. Paikallisen Kakskertaseuran Neulomakerhon Eila kutsui sitä rymättyläläiseksi. Pitihän sitä kokeilla.

Silmukoita ei siis poimita kantalapusta kaikkia kerralla. Tässä poimin 4 s, käännyin, poimin toisesta reunasta 4 s, käännyin jne, kunnes kaikki silmukat on poimittu. Kuten näkyy kantalapun reunaan syntyy väljyyttä.

Ei paha, oikeastaan minun jalkaani oikeinkin hyvä kantapää. Sopii kuin sukka.

This heel is different, I have never seen it before. We have here near an association where we have a group of ladies in knitting club. In this club Eila knitted socks and called this model as 'from Rymättylä'. Fits as a sock.

Ps. Rymättylä Wikipediassa - nykyisin osa Naantalia.

6 kommenttia:

Marjut kirjoitti...

Kuulostaa mielenkiintoiselta; täytyy muistaessani kokeilla.

Tiia N kirjoitti...

Jännä. Vois joskus kokeilla. :)

Susu kirjoitti...

Kattelin Eilan kantapäätä mut unohdin samantien miten se meni. Kiva ku laitoit ohjeen tänne! Näyttää toimivalta. Kokeilulistalle menee.

Matleena kirjoitti...

Ai tällainen on rymättyläläinen kantapää! :) Niin mielenkiintoinen, että kokeiltavahan sitä on heti seuraaviin sukkiin. Siis kiitos ohjeesta!

EVA K. kirjoitti...

Kyllä entisaikojen tekijät ovat olleet taitavia ja kiva että perinteitä viedään eteenpäin. Pitääpä tuota kokeilla. - Blogikommenttisi lämmitti mieltäni:). Mistäpä sitä tietää, vaikka artevasaani vielä joskus heräisi henkiin, mutta nyt ei ole sen aika... Iloista jatkoa syksyysi!

Tilkku & Tilkku kirjoitti...

Selailin blogiasi ja sinähän olet oikea tuhattaituri, on neuletta, tilkkutöitä, keramiikkaa ja vaikka mitä. Neuleesi ovat taidokkaita ja tilkkutyösi kauniita hienosti onnistuneine tikkauksineen. Minä en taida tänä iltana koskea kankaisiin, nyt pitää kutoa sukkaa, kun kaksi iltaa meni ilman puikkoja. Oli mukava tutustua sinuun ja hyvää syksyä kutimien ja kankaiden parissa.