NEULEFRIIKKI

Mukavaa kun kävit, tule toistekin!keskiviikko 28. lokakuuta 2015

Aivojumppaa - Brain gymnastic

Nämä kaksi työtä aiheuttivat minulle päänvaivaa - ja saivat minut päättämään, että selätän kyllä moiset ohjeet - miksi en selättäisi?

Normisukkia olen kutonut syys- lokakuussa nyt 7 paria - siksi piti saada jotain ihan muuta. Kaikki alkoi siitä, kun törmäsin tähän ohjeeseen, Double Heelix. Ilmainen ohje, jopa suomennettuna (nooh - hiukan kapulakielinen). Katsoin ohjetta ja totesin ettei siitä saa mitään selvää - sivujakin oli kunnioitettava määrä. Siispä turvauduin videoon. Monta kertaa. Lanka alkoi höttöstyä ja aina vaan meni purkuun. Nukuin yön yli ja kokeilin aamulla - kirjoitetun ohjeen kanssa! Tadaa - siinä se.

Brain gymnastics - these heels were not so easy to knit - but I did it! First with video many many times, then with written pattern - and tadaa - here they are!

Pattern: Double Heelix in Ravelry
Yarn: Teetee Pallas, self dyed for this pattern. 50g+50g.
2.5 mm in heels, 2.75 mm other.

Kantapäästä aloitettiin. Pitkillä 2.5 mm pyöröillä, lankoja yhteensä neljä ja ne pyöröpuikon kiemurat. Huoh.
Helpotuksen huokaus kun pääsi sukan teräosaan ja varteen sukkapuikoilla, nyt 2.75 mm. Sen jälkeen ei ollutkaan huolenhäivää!

Ihan itselle tehty, nytkin jalassa jo. Jess! Lisää!

I dyed this yarn for this pattern - these are for me, and I love them!

Minussa on pahasti vikaa siinä kohtaa kun näen jonkun mielenkiintoisen jutskan - mäkin haluun semmoisen! Ja miten se tehdään - kyll määki jos joku muuki! Aijaa? Sitten olenkin jo keskellä sotkua ja ongelmia...

Tämä hyppäsi silmille jostain. Ja sitten Päivölässä näin näitä valmiina parikin hienoa pussukkaa. Kun en malttanut odotella Hannele Wakkarin sähköpostia, johon hän lupasi linkin ohjeeseen, niin olin jo törmännyt Craftsyssa tähän malliin: Bionic Gear Bag. Ilmeisimmin tämä on kopio alkuperäisestä - vai kuinka?

Is it american positive envy when you see something very interesting and you just want that! If someone has done it I can do it aswell - so I believe in the beginning- And I'm allways there, in mess and problems. So with this also... Here I used from pattern the shapes and the written list of cutting pieces - others I took from video.

No just, ei muuta kuin se, että tässä oli yhteensä 5 vetoketjua ommeltavana - siinä toisessa olisi riittänyt 4 vetoketjua....

Ja tähänkin joku tositosi tarkka rouva oli tehnyt videon neljässä osassa - miten ompelet tämän pussukan. Ja video näytti suunnilleen pistopistolta sen teon. Sitä hyppelemällä sitten ompelemaan. Itse mallista otin vain kaavan ja leikkuusuunnitelman. 


Pussukka on edelleen tyhjillään. Ehkä marinoin sitä taas hetken :) - niin minulla valitettavasti on tapana.

This is still empty - maybe I marinade this for a while before use... 

Olen huomannut siedättäväni itsessäni epätäydellisyyttä - kun on kasvatettu niin, ettei virheitä saa tehdä - tai ainakin se on kauhee häpee, jos tekee. Kauan kauan sitten jo blogissakin kirjoittelin pöysteistä - niistä pikkuvirheistä joita tuloksissa aina pitäisi olla, jotta ne Tom Pöystin mielestä ovat elämänmakuisia. Niitä pöystejä, joita tyhmä ei näe ja viisas ei virka.

Making these things are the toleration agains perfectness. It was too hard to make a mistake in childhood - so I did only those things I surely can in public - I learn myself in my room alone... But once one person said you need those mistakes to get results with life taste. These are very life taste - I try to breath deep and hope that the pictures has been taken from good corner.

Nämä työt ovat varsin elämänmakuisia! Ja siedättelen vieläkin. Hengittelen syvään ja nautin lopputuloksista. Toivottavasti kuvat ovat suopeista kulmista otettuja....

4 kommenttia:

Marjut kirjoitti...

Hauskat sukat! Minulla on myös jossain ohje kantapäästä aloitetuista sukista, mutten ole vielä kokeillut. Pussukka on aika hieno :)

Matleena kirjoitti...

Oi sinä olet tehnyt NUO sukat! <3 Ne on ihanat. Minäkin suurin luuloin itsestäni menin hakemaan sitä ohjetta, mutta tulin järkiini jo lukiessa sitä: enhän minä ala pyöröillä sukkia tekemään. :D Jätin asian hautumaan ja päätin pähkäillä, voisiko tuollaiset tehdä sukkiksillakin. Asia on edelleen alitajunnassani muhimassa ja taitaa sinne jäädäkin. :D
Osaapa tuo pussukka olla mielenkiintoinen lokeroineen ja vetoketjuineen! Ja kaunis sekin. Jäisi tuokin minulla aloittamattakin. :D

Susu kirjoitti...

IHANAT sukat! Ja mikä väri! Hienot on. Mä kyl kävin jo tykkäilemässä ne räveltämössä ja jo ennenku näin kenen sukat ni tiesin niiden olevan sun. Joo ja vaikka on kivat niin en edes haaveile itse sotkeutuvani pyöröihin ja aloittamaan kantapäästä...
Pussukka on kans veikeä ja varmaan vaikea. Oma hudlaari kaikelle kivalle - jahka se on marinoitunut kaapissa ainakin vuoden (niin ne sun neuleetkin aina). To silti näytille et saadaan kertoa sulle ettei kukaan löydä yhtään pöystiä!

Tilkku & Tilkku kirjoitti...

Oi, miten hauskat sukat. Tuollaiset pitää opetella joskus kutomaan. Pussukka on hieno ja vetoketjut on ommeltu niin mallikkaasti. Pirteät puna-valkoiset kankaat, kokonaisuus on kuin karamelli.