NEULEFRIIKKI

Mukavaa kun kävit, tule toistekin!keskiviikko 18. marraskuuta 2015

Saumasukkia ja pipoja - Socks and caps

... ehtivät sukkasatoon /Ravelryssä yhtenä projektina) tänä syksynä! Yhdeksän paria tuli tehtyä, kaikki aikuisten sukkia! Hyvä minä!
 
Sain Susulta synttärilahjaksi tämän iloisen harmaan uuden tuttavuuden, Katia Leaves  Susun iloisella irvailulla mun harmaudelle.  Ja ei ku puikoille.
 
Koska lankaa oli 150 g kerässä ja metrimäärä suht sama kuin Pallaksessa niin valitsin
puikkokooksi 3 mm sukkapuikot. Päätin myös tehdä hiukan pidempivartiset sukat.
 
Ajatus oli tehdä tuo kiva kantapää, jonka Susu juuri neulomakerhossa mun vieressä tuhisten purki - pitihän se sitten tehdä ihan kokeillakseni, että pitääkö se purkaa. Toinen idea oli 'saumasukissa', kun sellaisia mulla ei koskaan ole ollut (mulla kun saumat ei pysyis suorina...), niin voisihan ne olla villasukissa!  
 
Tällaiset niistä sitten tuli!
 
We had Sukkasato 2015 from September first to October last, I knitted 9 pairs socks in that time. These were the last ones. New yarn (Katia Leaves) which I got as a gift was nice to knit. The pattern is my own.
 Lanka oli mukava neuloa ja muodosti kivaa raidoitusta. Käytössä nämä eivät ole vielä olleet, joten kulutuskestosta en tiedä. Varmasti tulee käyttöön itselle! Kiitos Susu!


Sukkasato kampanjan jälkeenkin on sukkia valmistunut ja hiukan pipojakin.

 
Parit lastensukat, itse värjäämät langat, Pallasta.

 
Minullehan kävi alkusyksystä niin, etten löytänyt varastoimiani pipoja ja hanskoja mistään. Huivit olivat tallessa, mutta kesäksi syrjään laittamani pään lämmittimet piileskelivät. Usean kerran yritin niitä etsiä varastosta (joo - onhan se täynnä ja sekaisin...) ja lopulta päädyin siihen että ne ovat varmasti lähteneet kiertoon. Kesällä näet meiltä lähti yksi jos toinenkin kuorma erilaisiin kiertoliikkeisiin - mikä ettei se pipopussukkakin.
Kylmiä päiviä alkoi olla ja ainoa pipo oli puuvillaa.
 
Eli siis tein tarpeeseen! Kerrankin! Aika herkullinen tilanne.
 
Harmaa lanka tuli purettua yhdestä hartiahuivista. Olin onneksi sitä jo aloittanut kun mieheni tuli varastosta itsetyytyväisen näköisenä pipopussukkani kanssa. Vaikkei enää tarpeeseen, niin oli kummiskin kiva tehdä tuota mallia!
 
Malli on Ravelrysta, Citadel ilmaisohje.  Mallissa pipoon tehtiin myös vuori neuloen, mutta minä jätin sen pois. Hyvä ja mieluisa ohje. Halusin sitä kokeilla myös puuvilla-villan Dropsin sekoitelankaan. Kiva lanka - pipoon oikein pehmoinen ja mukava. 2 kerää tarvittiin lankaa ja 4 mm pyöröillä tein.
 
After the Sock campaign I have finalized two children socks, the yarn is Teetee Pallas and dyed by myself.
When the first cold days came, I try to find all my caps from our warehouse. I didn't find them. I know our warehouse has too much stuff and it's nortin order, but still. So I had to knit some - and once in lifetime to real need! I had started that grey one when my husband one night came and brought all my caps...
Not to need anymore, but the pattern was nice, so I have now two more caps.
The gray one is wool, the turquoise is wool-cotton by Drops.
 
Nyt on siis pari uuttakin pipoa vanhojen lisäksi. Kunhan jokaista ehtisi käyttää edes kerran - yksi tai kaksi kun niistä muotoutuu feivoriteiksi ja muut jää pitämättä.  

3 kommenttia:

Susu kirjoitti...

Leavesit on kauniit saumoineen,kantapäineen päivineen ja kiva kun teit ittelles. Noi sun omavärjäämät oli tosi kivat! Uskon et kelpaavat tuleville käyttäjilleen (ja niitten "päättäjille").
Pipoja ei oo koskaan liikaa. Kiva ku laitoit toin linkn ohjeeseen!

Hepsi kirjoitti...

Kauniita neuleita olet taas saanut valmiiksi! Ahkera vai intohimoinen neuloja, hih? =)

Marjut kirjoitti...

Onpa kauniit saumasukat :)