NEULEFRIIKKI

Mukavaa kun kävit, tule toistekin!sunnuntai 15. marraskuuta 2015

Vauvanpeittoja ja muuta tilkkuilua - Blankets to babies and other quilting

Ei vauvoja tulossa - mutta silti tein pari vauvanpeittoa. Nämä menevät Naantalin tilkkukillan hyväntekeväisyysprojektiin, jossa tehdään vastasyntyneiden osastolle jaettavaksi tilkkupeittoja joulunaikaan. Peittoja on useampia muiden toimesta, nämä kaksi valmistuivat minulta.

Blankets for babies for charity Project. The first has been done partly with paper piecing technics. I just wanted to try this pattern, it's nice and easy.

Tämä ensimmäinen on tehty osittain paper piecing-menetelmällä. Tarkoittaa jotenkin niin, että nuo kuusikulmiot on muokattu paperimuotin kanssa muotoonsa (harsittu siis se paperimuotti taakse, saumanvarat mukana) ja sitten ommeltu käsin yhteen. Kun valmista on tullut saa paperit poistaa ja tilkku on valmis. Tuon tähtikuvion tein kyllä koneella noihin kuusikulmioihin - malli täältä.  
Minusta käsinompelu on varsin rentouttavaa, ja pala kerrallaan kun tekee, yhtäkkiä huomaa että kun tekee vielä yhden niin sittenhän siitä tuleekin jo vauvanpeitto!

Toinen syntyi taas virkaten, mutta samalla tavalla tässäkin etenin. Eli ensin törmäsin kivaan malliin fb-ryhmässä ja sitähän piti kokeilla, miltä se näyttäisi. Mitään hajua ei ollut mitä niistä tulee, kunnes yhtäkkiä huomasin, että vauvanpeiton saan tuolla lankamäärällä. Muutama lappu lisää, yhteenompelu ja taustalle tikkasin saumoja pitkin flanellia ja reunustin sen samalla kankaalla.

Lanka on merseroitua puuvillaa, tehokkaalla kierteellä. Sitä minulla oli varastossa yksi puola, ehkä 100 g - ei tullut punnittua. Miltei viimeistä myöden se myös meni, hyvä niin! Yksi puola vähemmän laatikossa.

Another one has been crochetted. This has been started just as the first one - I wanted to try this pattern.


Nämä tabletit valmistuivat jo aikaa sitten, ovat olleet kovassa käytössä ja ehkä toivoisivat jo pesukonekäsittelyä. Aiemmin tein kaksi samanlaista, mutta tikkasin ne eri tavalla, vain suorilla ompeleilla. Nämä taas ovat vapaantikkauksen harjoittelualustoja, huristelin menemään. Tässä näkee selvästi miten tikkauksella syntyy ihan erilaiset tilkkutyöt samoista blokeista.

These tablets are an example of quilting - the first two I just sew with straight lines but these I made with free motion quilting, much better ones!  
Kaunista marraskuuta! Muistakaa heijastimet (mä en muuten muista!) ja se, että kun eletään jo marraskuuta niin talvi ja ekat liukkaat eivät voi enää tulla yllätyksenä tänne etelään!

Have a nice time to wait the winter time!

4 kommenttia:

enkulin käsityöt kirjoitti...

OOOOHHHH MITEN KAUNIITA JA TAIDOKKAASTI TEHTYJÄ

Tilkku & Tilkku kirjoitti...

Voi hyvänen aika, miten kauniita peittoja. Tuo hexagonjuttu on ihan mahtavan hieno, en ole aikaisemmin nähnyt tuollaista tähtimallia. Tabletit ovat myös kauniit. Hienosti huristelet vapaata tikkausta.

Marjut kirjoitti...

Ovatpa upeita peittoja!

Susu kirjoitti...

Jukrat et mä ihailen kaikkia tilkkuilujasi. Niin ommeltuja ku virkattuja.
P.S. KÄYTÄ sitä heijastinta please!