NEULEFRIIKKI

Mukavaa kun kävit, tule toistekin!maanantai 9. helmikuuta 2009

Aurinkoista rauhallista päivää kotona flunssassa

Heips taas! Onpa tosiaan kaunis auringonpaiste tänään parin oikein harmaan päivän jatkoksi. Lauantaina sain kuvattua tekeleitänikin, joita nyt yritän siis sijoitella tänne. Katsotaan kauanko pinna kestää.


Tiskirättisatoani ensin: Olen tehnyt omaa malliani- siis tuo vihreä ja jo käytetty malli (hyi) ja
Ulla blogista ananas- mallia://www.ullaneule.net/0308/ohjeet_ananas.html .

Toisessa kuvassa taas on suloinen pitsiliinamalli http://www.knittingknonsense.com/lacyround.html . Tätä olen itsekin käyttänyt teekannun alla - se kun aina vuodattaa teetä pitkin nokkaansa, ja tämä jos mikä on hyvä estämään nesteen pöydälle pääsyn.

Ja lisää tulisi, ellei nuoriso olisi yhtäkkiä innostunut lapasiin. Ensin siis vävykokelaalle lapaset, joissa sydämiä. Ne tulivat jo valmiiksikin ja lämmittänevät nuoren miehen käsiä - tai sitten laatikon pohjalla piilossa. Lanka on Sandnes Sisu, ja sinistä meni vajaat 50 g ja vihreää 30 g. Puikot 2½ ruusunpuiset sukkapuikot - maailman parhaat! Toivottavasti en poikkase niitä, kuten olen huomannut eräille käyvän. Susu - varaa mulle jo uudet myymälästä!


Mutta pitihän nuoren neidonkin saada omansa, ja siis aloitin samantien hänen lapasensa. Tuo turkoosi on Sandnes Sisua, mutta kirjava on Scoeller Stahl Fortissima Socka Mexico Color väri 0034. Tässä kirjavassa saisi olla lyhyemmät pätkät eri värejä, muuten ne sointuvat kyllä kauniisti tuohon turkoosiin Sisuun. Malli on nyt Ullan perhoslapanen http://www.ullaneule.net/0308/ohjeet_perhonen.html . Sama oli malli pohjalla vävykokelaallakin, perhoset vain vaihtuivat sydämiin.
Keskenhän on vielä se villatakki. Sekin Sandnes Sisusta, ja malli Sandnesin mallistoa, joka kyllä julkaistiin tammikuun Suuri Käsityökerholehdessäkin. Puikot tavalliset metalliset 3½, resoreissa olen päässyt eka kerran kokeilemaan 3 bambuja. Melkein yhtä hyvät kuin ruusunpuiset. Hihat siis puuttuvat.

1 kommentti:

MysteryKnitter kirjoitti...

Tyrmäävän upeaa jälkeä!