NEULEFRIIKKI

Mukavaa kun kävit, tule toistekin!perjantai 24. heinäkuuta 2009

Flanellivaipat ja villaiset vaippahousut vm.1992

Kerroinpa viimeksi että aion tehdä villaiset vaippahousut pikkuvipeltäjälle, kunhan hän sieltä tulisi kätteni iloksi. Siis siskontytön pikkuvaavi.

Olen tehnyt sellaisia ja flanellisia vaippahousuja jo nyt 16-vuotiaalle tyttärelleni 1990-luvun alussa. Susu epäili minua edistykselliseksi kommentissaan...

Aloin oikein miettiä. Minäkö nyt muka niin edistyksellinen, en kai? Mistähän oikein moisen ajatuksen olin päähäni saanutkaan?

Minua kiehtoo kaikki, minkä voin itse tehdä, saan hyvää ja sopivaa, järkevää ja bonuksena päälle, jos saa Äiti-maata hiukan suojeltua törkykuormasta. Siksi kaiketi tämä ajatus sai minut toimimaan.

Kiertelin blogeja ja kas: Annika oli 3.4.2009 blogannut törmänneensä Suuri Käsityökerho-lehden vuosikansioihin vuosilta 1990 ja 1995. Katsokaahan mitä sieltä löytyykään: esi-kivikaudelta olevat flanellivaippa- ja vaippahousuohjeet! Eli kyllä niitä silloin jo ihan julkisesti oli käytössä, joskin kaiketi vähemmän. Eikä äitiyspakkauksessa toki ollut yhtäkään kestovaippaa.

Eli Mikä Oli Todistettava: Jo viime vuosituhannen puolella ymmärrettiin kestovaippojen ja villaisten vaippahousujen päälle. Olimme me niin edistyksellisiä!

1 kommentti:

Sipula kirjoitti...

Samoihin aikoihin yli 16v sitten minäkin neuloin villasta vaippapöksyjä nuorimmaiselleni. Työkaverilla oli lampaita, joten sopivaa lankaa sai helposti. :D Kangasvaippoja tuli käytettyä myös vanhemmilla lapsillani, jotka ovat jo yli parikymppisiä.