NEULEFRIIKKI

Mukavaa kun kävit, tule toistekin!lauantai 25. heinäkuuta 2009

Ompeluksia

Uusi tuttavuus:

Törmäsin jossakin blogissa vieraillessani tämän lehden linkkiin. Tilasin lehden oitis, mallit olivat hiukan erilaisia ja mukavia. Yksi suuri plussa lehdelle olivat sen taustavoimat, jotka siis olivat Rovaniemeltä, Lapin Mummin ja Ukin kotikaupungista, josta he kumpikin ovat kyllä jo muuttaneet ajan tuolle puolelle. Mutta sydän sykkii monelle rovaniemeläisjutulle edelleenkin.

Siispä loman alkajaisiksi kävin paikallisessa Eurokankaassa penkomassa, pari mekkoa/tunikaa oli kiikarissa. Ja kun loma on nyt lopussa, urakoin lopultakin nämä valmiiksi, tai sen toisen. Tämä eka on ollut päällä jopa yksillä synttäreillä, josta tullessa houkuttelin blogikuvaajan kuvaamaan tämänkin historian lehdille.

Hellemekko siis. Sain tämän valmiiksi juuri sopivasti helleviikon mentyä. Onneksi Siskontytön synttäreillä oli lämmintä, joten sain edes kerran pitää tätä.

Tämä toinen on tosi kiva, tykkään siitä kovasti. Aikamoista väkertämistä siinä oli, vaikka luulisi helpoksi. Mutta monia saumoja kohtasi esim. vyötäröllä sivusaumojen kohdalla, huh!


Ruosteessa on kankaan leikkuutaito - hiukan olisin saanut olla tarkempi. Hellemekon takaosa on leikattu eri tavalla kuin etuosa ja jouduin ompelemaan sauman keskelle. Mutta kun näyttää vain etupuolen... :). Ja tästä tunikasta uupui toinen helmaosa - kyllä siellä ihan tarkkaan luki että helmaosia 2 kpl, mutta yhden vain leikkasin. Ei ku takaisin kangaskauppaan kaivamaan, josko neljän viikon jälkeen löytyy laarista vielä samanlaista kangasta. Ja löytyihän sieltä! Onneksi.

Loma on nyt viittä vaja valmis. Mukavaa on ollut ja lisää olisi saanut olla. Siihen kun pääsi jo tottumaan!

2 kommenttia:

Susu kirjoitti...

Sinähän se monitaituri olet! Molemmat on kivoja ja tuossa alimmaisessa on ihanan vauhdikas tunnelma! Sulahopsulaheissulahopsanssaa...

Joko se loma loppui? Työn iloa!

Edina kirjoitti...

Onpa tosi pirtsakoita mekkoja, varsinkin tämä jälkimmäinen. Oikein kaunis. Tuollainen kelpaisi mullekin, pitäisiköhän taas pitkästä aikaa ommella... :-)