NEULEFRIIKKI

Mukavaa kun kävit, tule toistekin!lauantai 6. helmikuuta 2010

Uutisia - News


Sydänasia, eli sytomyssykampanja voi hyvin. Iloisia ja innokkaita tekijöitä on ilmaantunut, uusiin käsityöihmisiin ollaan tutustuttu - tämä on ollut mukavaa aikaa! En olisi uskonutkaan etukäteen tämän olevan näin innostavaa. Kaunis kiitos kaikille!

Sytocap-campaign has got my heart. I've got many new contacts and the case has been sold itself. We have had a good time, I didn't believe it can be so fascinating! Thanks for all!


Tässä on tällä viikolla valmistuneiden ja viimeisteltyjen satoa. Huomaa peruspipojen joukossa tuo ihana pitsimyssy, jonka Susu antoi keräykseen - vaikka se olikin tehty jo aiemmin. Mitä siitä, kaunis kuin mikä!

Here are those caps that has been finished this week. Note the lovely white lace-cap Susu has made earlier and gave to this campaign.


Tässä neulottu, Matleenan perusmallilla tehty pipo, jossa myös lappu, minkä kokoinen myssy on ja mitä kuitua. Tämä on nyt neulottu Lanettista, 3mm Knitpro pyörä- ja sukkapuikoilla.

Knitted, Matleena's modelling, cap from baby-wool Lanett, Knitpro 3 mm. See also the written note: size and material information.

Aplodit Susulle! Susu on hankkinut kampanjalle sponsorilankaa! Tekstiiliteollisuus on lahjoittanut keräykseen Almina 8/4 virkkauslankaa! Kiitos ja kumarrus! Päätin kokeilla neulomista. Ja hyvää neulottavaa oli, pehmeni heti puikoilla ja jälki on kaunista. Suosittelen myös neulojille.

Reward to Susu! She has got to this campaign also sponsored yarn! Tekstiiliteollisuus has given to this campaign Almina 8/4 crochet yarn! A big hug and thanks! I decided however to knit a cap with it. It was nice to knit also and it look very nice.

Pipo Alminasta, menekki noin 35 g, Knitpro 3 mm.

Myssyjen jalkoihin on jäänyt omien töiden viimeistely. Yön pimeinä tunteina lopultakin sain tämän huivin häthätää pingotettua ja nyt lopulta kuvattuakin. Olen mallista tyytyväinen. Ihana, tarpeeksi iso, mutta tarpeeksi ohut.

Other works in progress? This shawl I could finilaze in hurry.

Daybreak shawl, size Medium.
 A: SchoppelWolle Admiral Bambus 4 fach edition, Tausendschön 60 gr
B: Trekking pro natura, 80 gr.
75% villaa, 25% bambua
Knitpro pyöröt 3 mm.

Mukava on myhäillä, tykkään kovasti.

Mutta: Kirjava lanka oli pakko saada viime syksyn pikapoikkeamalla Lankaideassa. Nautin vyyhdistä, koskettelu teki hyvää, värit hehkuivat. Jo kerälle saaminen osoitti kuitenkin, että tämä ei kuvioidu niin kuin ajattelin. Ja totta: ei ollut kaunis enää huivina. Olisi varmaan pitänyt siitä tehdä vain vähän käyttöä kestävät sukat...

Tähän oli vaikea keksiä kaveriksi raitoihin toista lankaa, yksiväristä. Sitten huomasin omissa varastoissani  sukkalangan (sama koostumus), josta en enää halunnut tehdä toisia vähän kestäviä sukkia, joten se tuntui sopivan näihin väreihin. No nyt voitte kysyä, mitkä raidat? Totta, sinisen ja violetin sävyt olivat tosi samanlaisia kummassakin langassa, eikä raidoitusta tullut nimeksikään. Reunuksen Trekking osuus kyllä erottuu selvästi sinisempänä.

 

Tässä ylhäällä ensin Tausendschöniä, sitten raidoitusta alhaalla - eron huomaa vain siitä, että Tausendschön kulkee Trekkingin raidalla lisäyskohdissa vain nostettuna silmukkana, ei neulottuna.

Above Tausendschön - below striping with both yarns.

Ja tässä taas raidoitus on ylhäällä (nostettu silmukka) ja alhaalla Trekkingiä.

Above striping, below Trekking only.

Malli oli kiva, uudet langat jo odottelevat.

Model is easy to create, and I like a lot this shawl. The yarns was not so nice in this shawl, the colours were too near each other. There should be stripes in the middle of this shawl, but you can't se it as stripes. But new yarns are waiting for this model - maybe they work together better than these two.Leppoisaa viikonvaihdetta - have a nice weekend!

6 kommenttia:

Matleena kirjoitti...

Sydänasia! :) Kuvaavan nimen annoit tälle kampanjalle, sydänasiahan tämä juuri on. ;)

Susu kirjoitti...

Aploodit sulle! Noin onta myssyä viikossa! Mistä sä otat kaiken ajan?

Eipä se "kerjuu" niin vaikeaa ollut kun kerrn kyseessä on Sydänasia!

Huivi on musta tosi kiva! Mulle on kans tuttua, että joku lanka on vyyhdillä ihana ja kerittynä tai neuleessa pettymys. Sellaisia lankoja pitää tästä lähtien hankkia vaan halailua varten.

Sä lanseeraat uusia käsitteitä "vähän kestävä sukka" on aika kivasti sanottu - mä varmaan olisin sanonut et lanka on peetä sukissa...

Caralle terkut! Joku osaa ottaa rennosti...

Piiku kirjoitti...

Kommenttinne lämmitää, kiitos! Kun tekee yhteistä asiaa, alkaa ikään kuin sydämet lyödä samaan tahtiin...

Susu: huomaa sana 'viimeistelin'... :)
ja tuo sananvalinta oli kyllä vaikea. Trekkingistä taisin tehdä ekat tällaiset ohuet sukat itselleni ja olin tosi pettynyt käytössä. Mukava oli tehdä toki!

Seijasisko kirjoitti...

"Sydansia! on kauniisti sanottu sanoi Sydammellähän näitä tehdään ja kun on kyse ilahduttamiskampanjasta niin on mukava kuulla että myssyjäkin tehdään ja puuhataa iloisin mielin vaikka vakavan asain äärellä ollaankin.Kauniita myssyjä.<3

Pirena kirjoitti...

Kiitos sulle kun olet tähän kampanjaan niin täydellä sydämellä omistautunut.
Sulla on kauniita myssyjä ja vauhti hurja. Tosin olen minäkin Susulle viemässä tässä tulevalla viikolla, ehkä tiistaina omat tekeleeni 5 myssyä, 2 virkattua ja 3 neulottua.
Blogissani on nyt muuten ohjetta kahteenkin myssynmalliin.

Marjut kirjoitti...

Tämä on todella sydänasia! Huivisi on tosi nätti.