NEULEFRIIKKI

Mukavaa kun kävit, tule toistekin!sunnuntai 21. helmikuuta 2010

Venymistä - winning myself!

Vaikka Vancouverista ei venymistä mitaleille löydykään perinteisissä lajeissamme, niin täällä sitä löytyy. Mitalit senkun ropisevat ja hyvämieli kasvaa kuten ’lökäpöksy’-Peetulla! Myssyjä näyttää valmistuvan liukuhihnalta, vaikka eilenkin vietin elokuvissa käynnin vuoksi noin 5 tuntia!! Suuri uhraus minulta!

We have had no luck in the Olympic games in Vancouver and one reason is that we have had no talent to do over what we can. If you have the passion to win, you'll strech! That has happened to me in these Knitting Olympics! I have seen my friend fitting a cap to her bold head, I've got many goot hints to these caps, I have discussed a lot of with women (and also men!) what kind the cap should be - a nice one or just useful, what colours etc. Here are the caps I have got ready untill now - I have some days still to work - and I have reached my target already!


Lisää potkua sain, kun ystäväni kokeili miltei kaljuun päähänsä muutamaa myssyäni ja sain konkreettisesti seurata, millainen myssy olisi hyvä. Yksi pikkuvinkki tuli: jos menee korvan päälle, niin kunnolla sitten, muuten reuna jää lerpattamaan korvanlehdykän yläpuolelle.

Lisäksi olen saanut vinkkejä erilaisiin mieltymyksiin. En esim. tullut ajatelleeksi, että nuoret usein käyttävät mustaa – se on cool. Tai että koristeeksi voisi laittaa parikin vaihtoehtoa, ja kiinnittää ne hakaneulalla. Ja kun ohjeiden myötä sain vielä pussillisen lankoja, ja lupauksen tehdä myssy neuloen ja pyytää kaveria virkkaamaan toisen, niin ei voinut kuin alkaa tehdä niistä langoista myssyjä. Yksi on jo tässä postauksessa, toinen puikoilla.

Mutta myssyihin. Mitä tekemistä näillä on myssyjen kanssa ja ylipäätään mitä ne tekevät minun pöydälläni? Minun, joka en koskaan askartele?

Myssy 2/6.
Mallineule Give a Hoot.
Lanka Duett, puuvilla-villaa
puikot 3½ ja 4 mm Knit pro pyörö- ja sukkapuikot.
 

Riemastuttava malli! Helppo tehdä, vaikka kuvasta sen olisi helpommin saanut tehtyä. Yleensä näkee silminä napit, mutta minulla ei niin pieniä ollut varastossa. Perjantain tuulessa ja tuiskussa valitsin lähimmän kaupan ja se oli askarteluliike Presento. Tiesin etten nappeja sieltä saa, mutta sitten sainkin vinkin: ensin pyörylä heijastavasta kankaasta ja sitten musta pieni lasihelmi. Pientä askartelua se kyllä vaati – ja minun sormeni ovat kuin tukit sellaisessa pikkunäpertämisessä. Mutta ihan hyvä tuli!
 
Myssy 3/6.
Malli oma, lanka Duett puuvilla-villaa,
puikot edelleen 3 ja 4 mm Knit prot.
 
Siis musta. Lisäksi hiukan erilainen mallineule kuin perusmallissa – pitsisempi. Minusta siitä tuli tosi hyvä.
 
Näihin nelosen puikoilla tehtäviin pipoihin olen tehnyt aloitussilmukoita 96 s. Kutonut 14 cm ja aloittanut kavennukset kuudessa kohtaa neuletta. Silloin ensimmäisessä kavennuskerroksessa neulotaan 14 s, 2o yhteen koko kerros. Seuraavalla kavennuskerroksella neulotaan 13 s ja 2o yhteen. Ensin olen kaventanut neljä kertaa joka toinen kerros, sitten joka kerros, kunnes silmukoita on kaksi joka puikolla, ja olen ne kiristänyt yhteen.


Tässä mallissa on 4o, 2 n alussa 2 senttiä. sitten joka kolmas kerros 4o kohdalla neulotaan langankierto, 2 o yhteen, 2 o yhteen etureunoista (kuten ylivetokavennus), langankierto.

Kavennukset olen aloittanut näissä 4o ryhmissä ja silloin kun tehdään kuviota: langankierto, 2 o yhteen, 2 o etureunoista yhteen, 2 n – eli langankiero puuttuu, ja se on se kavennus.

Myssy 4/6, taas musta. Perusvirkattu malli, merseroitua puuvillaa, ystävän keräykseen lahjoittamaa. Virkkuukoukku 4 mm. Menekki hiukan toista kerää.

Nyt tein kaksi kukkaa, jotka kiinnitin hakaneulalla. Toinen perusvalkoinen ja toinen vaalean liila.
 
Myssyt 5-6/6, perusmalliset virkatut pipot, kummassakin yksi kerä riitti hyvin.
Vihreä on Blend Bamboota, keltainen Mandarin Petit.
 
Vihreässä kokeilin jopa reunaan niitä Edinan kohopylväitä. Keltainen taas on tehty ketjusilmukoilla ja kiinteillä silmukoilla.
 
 Myssyt 7-8 / 6


Perusmalliset neulotut pipot, keltainen on Knoppia ja lohenpunainen on Blend Bamboota. Keltaisen reunassa onkin 5 krs oikeaa, eikä lainkaan resoria.


 
Näin hyvä asia saa venymään! Ensi viikolla olemmekin hiihtolomilla pari päivää, joudun taas luopumaan neuleajastani esimerkiksi ulkona syömisen, hieronnan, teatterin, kylpemisen, shoppailun takia, mutta ehkä jotain saan vielä valmiiksi!
 
Some lacy days with my family. I have to go to theatre, in massage, in SPA, in shopping - poor me. I hope I can get ready still some caps!

5 kommenttia:

Matleena kirjoitti...

Voi miten monta ihanaa myssyä olet ehtinyt tehdä! :) Heti alkoi sormia syyhyttämään, että pöllöt pitää saada puikoille minunkin. Niin ja tuo mustapipo, jonka neulemallin kerroit, sekin pitäisi tehdä. Kummastahan aloittaisi! ;DD

Mukavaa lomaa! Rentoudu siellä noissa aktviviteeteissa ja sitten taas entistä suuremmalla innolla myssyilemään!

Susu kirjoitti...

Kakskertaan menee nyt kultamitali sytomyssysaavutuksista! Sä olet kyllä uskomaton tehopakkaus. Kuluuhan lomamatkalla monta tuntia autokyydissä joten viikon kuluttua saadaan taas nähdä uusia ja välillä ehdit varmasti myös douppaamaan hoidoissa ja shoppaillen:-) Hyvää lomaa!

Marjut kirjoitti...

Vau, aivan uskomaton määrä myssyjä!

Sanna kirjoitti...

Hienoja myssylöitä! Tsemppiä kampanjaan :)

Seijasisko kirjoitti...

Ihania<3 ..tuohon mustaan ostin jo langat.