NEULEFRIIKKI

Mukavaa kun kävit, tule toistekin!sunnuntai 13. helmikuuta 2011

Purkutuomio vältettiin viime hetkellä - last moment to avoid unknitting....

Tämä jakku on tuttu jo viime syksyltä, kun huokailin, että se pitää purkaa. Vaan kun tarpeeksi asialle antoi etäisyyttä, alkoi ratkaisu hahmottua, joskin vasta ihan viime hetkellä.

I have introduced this work already last autumn, but then I was worried that I have to unknit it - I could not have a solution to make it ready. But when the time goes on....
Jakun malli on Interview Knits lehdestä, joku viime tai edellisvuoden numero. Pääntie aiheutti ongelmia, kun se uhkasi olla aivan liian avoin, eikä neulomani listat olleet ollenkaan kunnollisia. Kunnes keksin tehdä kaksinkertaisen listan, ja niin että se olisi leveimmillään niskassa. Jo alkoi toimia.

Tuo vekki nyt tuossa on mitä on, mutta olkoon nyt. Onpahan ainakin erikoinen.

Jakku kävi jo Tampereellakin visiitillä, joten ihan kelpo näillä lakeuksilla ja pakkasilla.

The model is from Interviw Knits magazines, from last year maybe. Now it works, and it was very warm and comfortable this weekend when we visited our friends in Tampere.
Teetee Primavera, väri harmaanlila, menekki 600 g, metrejä 1380 m. Knitpro 4 ja 4½mm.

Ja kun kävimme Tampereella, tarkoitus oli saada vaihtelua ahdistaviin työasioihin. Ja saatiinhan sitä: Lankaideassa oli -15% alennus. Ja siellä pikkuruisessa kaupassa meillä vierähti tunti ihastuksesta puhkuen ja nämä jäivät käteen - paljon muutakin olisin ostanut...

We visited in two yarn shops in Tampere, one tiny one and one huge one. The tiny one was amazing, the huge one not: I took from there only two skeins sock yarn, because it was so cheap and nice colour.Eka kokeiluni Cascadea. Pipoa pukkaa.Niin ikään uusi tuttavuus, All Hemp. Tyyristä, mutta pakko kokeilla. Vain kaksi vyyhteä....Manos silk blendiä tuo harmaa. Punainen minulla on ollutkin jo varmaan yli vuoden, mutta kaipailen taas huivia (siis enkö luvannut olla tekemättä yhtään huivia???? tuskin itse muistan moista enää...). Siis huivi, raidallisena.

Sitten kävin ensimmäistä kertaa Lankamaailmassa. Ja nämä jäivät käteen - eikä yhtään haltioitunutta huudahdusta. Lankoja oli pilvin pimein, hinnatkin joiltain osin tosi halpoja. Mutta jokin puuttui... Nämä tulivat koriin siksi että ne olivat tosi halpoja eikä tuntunut pahalle käsiin.

En kaipaa Lankamaailmaa, mutta Susun Anjalin ja  Lankaidea voisivat olla lähempänä kotia, saisi terapiaa aina välillä.

5 kommenttia:

Susu kirjoitti...

Mielenkiintoisia hankintoja! Saat anteeksi "vieraissa käymisen" jos mä saan noita vähän hypistellä:-)

Kenkäily oli kivaa. Kiitos lainasta!

Riikka kirjoitti...

Uusi, kiva blogi löydetty. Toivottavasti löydyt blogilistalta, jotta pääsen lukemaan kuulumisiasi jatkossakin

Auli kirjoitti...

Oletpa sinä tehnyt hienoja neuleita, ja paljon. Kiva blogi, poikkean toistekin!

Pirena kirjoitti...

Ihan hyvin päällä istuva villajakku, vaan tuo laskos on vähän silmiin outo.
Lankasaalis on mukavannäköinen.

Marjut kirjoitti...

Aivan mahtava jakku; kyllä sillä kelpaa reissata:)