NEULEFRIIKKI

Mukavaa kun kävit, tule toistekin!perjantai 29. tammikuuta 2010

Sytomyssyjä ja muutakin - Sytocaps and other things

Kiitos kaikille ilmoittautuneille! Olemme Susun kanssa aivan innoissamme tästä keräyksestä, ja puikot ja koukut suihkivat. Uusia uutisia kannattaa seurata - Susullakin on vaikka mitä kerrottavaa, kunhan asiat hoituvat siihen pisteeseen.

Sytomyssyt 5 ja 6. Lankana on Sirdar Just Soya, tein 3½ mm koukulla/puikoilla. Lanka ei oikein kulkenut puikoilla, en tekisi tästä mitään isompaa. Mutta ihanan pehmeitä ne ovat. Neulottuun riitti juuri ja juuri 50 g kerä, valkoista jäi yhdestä kerästä ylikin.

Sain vinkin Tyksistä, kun hoitajat olivat kyselleet potilailtaan, millaisia päähineitä he käyttävät. Olen aina ajatellut myssyä päiväkäyttöön, koristeltuna ja sievänä. Miksei koristeltuna ja sievänä myös yökäyttöön, sillä paljas pää palelee helposti. Mutta tyynyä vasten kaikki turha painaa ihoa, joten koristeita tms. saa ehkä olla otsalla, muttei muualla.

Nro 7 onkin nyt Knoppia - vauvavillaa. Siitä myöhemmin.

Sytocaps 5 and 6 - Sirdar Just Soya. A woollen cap is number 7 - later about it. One tip:  also nightcaps are needed - bold head is freezing easily during night time.


Nämä sukat lähtevät Pakistaniin, tilauksena tehdyt 'samanlaiset kuin tyttärelläni'.

These socks are flying to Pakistan - the order was 'samekind as your daughter has'.Hartiat ovat aina viluiset, siksi olen jo pitkään harkinnut tekeväni hartialämmittimen. Mallia vain uupui. Sitten näin sukulaisellani Sarilla ihanan keltaisen lämmittimen ja minunkin piti saada keltaista. Novita Isoveli-langassa oli hyvä keltainen, joten sitä. Värillä on väliä!

Mallia en löytänyt, mutta olin sentään useampiakin puseron yläosia tehnyt vaakasuoraan pyörylänä. Sitten vain tekemään - palmikkoa sieltä ja täältä - esim. Kipakka käsityökalenterista. Muutaman kerran piti purkaa ja tehdä uudet suunnitelmat, mutta aika nopeasti tämä kuitenkin valmistui.

My shoulders are allways freezing, I have shawls and scarfes but I needed something else also. I have thought to do like this quite a long time already. The colour was must - so the yarn was selected only by colour.


Sitten tästä puuttui vielä jotakin - kaipasin nappeja koristeeksi. Törmäsin Neulovan Nartun blogissa näihin nappeihin. Susu taas toi mulle rinkuloita nappien pohjaksi. Nämä oli helppo tehdä ja tykkään kovasti!

Something was missing - I needed buttons there also. I read in Neulova Narttu blog about these homemade buttons - that's this was missing. Susu helped to get the needed staff for these - it was easy to make! I can recommend! 


Meillä on kylmää. Tänä aamuna pakkasta oli -20 astetta! Onneksi tänään tuuli oli jo tyyntynyt, eilen kovassa viimassa -15 astetta tuntui kyllä tosi purevalta. Nyt on aikaa istua takan ääressä tekemässä sytomyssyjä, kun ei tarvitse uloskaan mennä :) . Nauttikaa talvesta! Nytkin paistaa aurinko pilvien lomasta....

We have very cold - this morning -20 degree C. No wind anymore, that's nice. Now I can sit near fireplace and knit all the days round :).

8 kommenttia:

Marjut kirjoitti...

Hienoja myssyjä ja kivat sukat:)

Matleena kirjoitti...

Myssyä pukkaa siellä ja täällä! :DD

Onpa mukavan näköinen hartianlämmitin ja niin ihanat napit siinä! Tykkään! :)

Blue kirjoitti...

Nappi on valmis.

Susu kirjoitti...

Jestas että olet ollut toimelias! Myssyä pukkaa solkenaan:-)

Hartialämmitin on tosi ihana ja itsetehdyt napit tekee siitä ihan sun näköisen! Ja väri - WOW

Edina kirjoitti...

Aivan ihana tuo hartianlämmitin, ja napit on piste i:n päälle! :-)

Soile kirjoitti...

Nuot napit kyllä ovat piste iin päälle! eikö ollutkin mukava näpertää?

Matleena kirjoitti...

Kysymykseesi myssyohjeitteni käytöstä sinun ja Susun blogeissa: kyllä te voitte minun panna minun tekemät virkatun ja neulotun myssyn ohjeet blogitekstiinne. (Se kukkaohje Seijasiskon blogissa on hänen, joten siitä en voi sanoa mitään, mutta tiedän, että linkittää siihenkin saa). Mukava kuulla, että ohjeeni on OK. :)

Sude kirjoitti...

Voi miten ihana hartianlämmitin. Tuo malli sopisi nätisti tämmöiselle pullukammallekkin :)