NEULEFRIIKKI

Mukavaa kun kävit, tule toistekin!keskiviikko 6. tammikuuta 2010

Talviterveiset - Winter Greetings

Perinteinen vauvan myssy löytyi muistini sopukoista ja pitihän se heti kokeilla. Kiva siitä tulikin, ihan Carankin mielestä :) .

Baby cap, old good model. I had to try right away. And Cara had to also...


Vauvan myssy, malli esim. täältä.
Lanka Sublime Organic Cotton dk, 100% pv.
Puikot Knit pro 4 mm.

Tämä Norah Gaughanin malli hyppäsi silmilleni IK:n mainoksesta, ja malli piti saada. Lehden tultua postista alkoi lankojen metsästys. Syksy on ollut kovin punavoittoinen minulle ja etsinkin hyvän väristä (punaista!), kuohkeaa ja kevyttä lankaa (ts. kerässä metrejä paljon). Bonusta olisi jos langan voisi neuloa 5½ mm puikoilla, kuten ohjeessakin.
Törmäsin tähän lankaan lankakaupassa koetilkun muodossa. Väri vain oli loppu, toki voi tilata mutta tilaus kestäisi pitkään, joten vinkki talteen ja nettiin. Suomesta ei tuntunut löytyvän, joten suuntasin luotettavaan Cucumberpatchiin, jolla on kattava valikoima Rowanin lankoja. Sieltä lanka löytyi ja hetken ihmetellessäni punnan kurssia ja langan hintaa, tilasin saman metrimäärän, mitä ohjeessakin oli - joskin lanka oli ihan erilaista.
Kuten ennenkin, toimitus oli nopeaa, alle viikossa langat olivat minulla, ja mikä ilahduttavinta, sain ne halvemmalla kuin Suomesta olisinkaan saanut. Miksi näin? Luulisi ettei varastoja kannata kauhean kauaa pitää täällä Suomessa. Hintaeroa tuskin voi selittää sillä, että punnan kurssi on nyt niin hyvä, että UK:sta saa halvemmalla. Mutta punnan kurssi on ollut koko viime vuoden suotuisa, eikä mitään kummallista muutosta ole tapahtunut.
Lisäksi jos olisin tilannut langat nettikaupasta Suomesta, postimaksu olisi ollut 8.50€. UK:sta maksoi 3.50£ eli nelisen euroa tuoda langat kotiin.
This model is from Norah Gaughan booklet. I saw it first time from IK, and I wanted it. After getting the instructions I started to find a right yarn to it.
Colour was of course red - it's my red season now. I saw this yarn in the shop, but they had'n that colour there. So I ordered it from UK, and got it cheaper from there than from Finland. I was surprised!
Anhinga, from Norah Gaughan vol 5.
Rowan Kid Classic, 70% lambswool, 26% kid mohair, 4 % nylon. 140m/50g.
Shade 847, cherry, 450 g.
5½mm Knit pro.

Ideana puserossa on kolmiosainen etukappale, joista sivuosat neulotaan alhaalta ylös ja keskiosa sivuttain. Tein helmaan 4 krs ainaoikeaa, muuten mallin mukaan. Tylsä neulottava etukappaleiden jälkeen (jotka siis tein ensin, jotta näin että siitä tulee jotakin), mutta tulihan se valmiiksi. Pusero ei paina tuota 450 grammaakaan, joten on tosi kepeä.

The idea of this is the front in three peaces. I knitted that first to get sure that I can do it. After that all the other knitting was quite dull. The weight of this is not even 450 g!!

3 kommenttia:

Susu kirjoitti...

Tuo pusero on IHANA ja varsinkin kun sain tilaisuuden nähdä sen ihan livenä kuten myös monet muut upeat neuleesi! Malli just sellainen ei pakko saada kans.

Aika suvaitesvainen tuo Cara kun hassua hattua suostuu pitämään:-)

Marjut kirjoitti...

Kertakaikkiaan kaunis pusero! Tahtoo kanssa!!!!

Pirena kirjoitti...

No niinpä tuntuu koirakin tykkäävän myssystä.
Puserosi on kaunis, värikin nam.