NEULEFRIIKKI

Mukavaa kun kävit, tule toistekin!lauantai 20. maaliskuuta 2010

Parempi kuin Beckham - better than Beckham??Turkuhan on ollut maailmankartalla tällä viikolla. Victoriahan käväisi täällä hakemassa jalkapalloa pelaavan miehensä kotiin ja mediamylläkkä oli valmis. Mitähän ei Turku tekisi päästäkseen TV:n pääuutiseksi??

No me kyllä oltiin parempia, minä ja Susu- ainakin omasta mielestämme. Kuvaajia paikalla ei ollut kovin montaa , ja toimittajiakin vain yksi- mutta laatu korvasi määrän, Tällaisen jutun he saivat aikaiseksi Turun Sanomiin 19.3.2010. Kuva on varmasti mustavalkoinen siksi, että tyylitaituri V:hän tuli Turkuun täysin mustissaan. Meidän väri-iloittelu myssyinemme ja vaatteinemme taisi olla liikaa medialle.

Perjantaina sitten vastailin vielä puhelinhaastattelussa medialle tärkeisiin kysymyksiin. Kun on julkkikseksi lähtenyt hyvän asian puolesta, pitänee tottua tähän. Saammekohan Susun kanssa kävellä rauhassa käsityötaidon messuilla??? Voi olla että pitää hankkia varastoon ne rouva B:n isot aurinkolasit - josko sitten kaikki huomaisivat??  :)

You all know that SHE with her husband were here in Turku this week. I think the photo of us in news paper Turun Sanomat is black-and white because Victoria didn't need colourphote: she was just in black. Our colourfull caps and our clothes were too much for this media...

Myssyjäkin olemme jälleen saaneet. Susulla niitä oli puodissaan eilen valtava määrä ja minullakin muutama.

Hanna on tehnyt ihanat pipot keräykseen Kaarinan pyynnöstä, kiitos!

Ihanat koristeet näissä myssyissä! Tuo päälaella oleva kukka on aivan pirtsakka ja tuo pieni perhonen tosi suloinen. Se on vielä kiinnitetty koruneulaan, joten sitä voi käyttää muuallakin kuin juuri tässä myssyssä.


Komea baskeri ja vielä yksi suloinen irrallinen perhonen käytettäväksi johonkin myssyyn.

Sitten niitä omia myssyjä. Innostuin tekemään Persikkavaahto-pipon vielä jäljellä olevasta Duett-langasta. Malli on tosi kiva! Tein myssyn 90 silmukalla, reunuksen 3½ ja muuten 4½mm knit pro:lla ja tykkään myssystä kovasti.


Sitten piti kokeilla baskeria. Mallineule on omasta pitsisytomyssystä, mutta alun resorin jälkeen teinkin lisäyksiä, ja silmukkamäärä olikin jo 196 s. puikot olivat 3 mm Knit pro, ja menekki hiukan yli 50 g Blend Bamboota.


TYKSiin joutui myös kampanjamme nimikkopipo - tai niin no, se alkuperäinen on jo käyttäjällään ja tämä taitaa olla jo kolmas tai neljäs samanmoinen. Tuli niin tyhjä olo, että piti heti tehdä uusi.
Viime viikon saldo sitten: Yksi perus pitsimyssy ja kaksi Tähdellistä. Tämä tähdellinen lähti heti ¨puikoille kun huomasin sen Matleenan Lankapirtistä. Kiva malli, lähtee tuolta päälaelta keskeltä. Lankani on Blend Bamboo ja puikot ovat 3 mm Knit pro.


Pari modausta olen tehnyt: 102 silmukkaa tuntui liian pieneltä. Turkoosissa onkin 114 s suorassa osuudessa ja sinisessä 108 silmukkaa. Lisäksi i cord 3:lla silmukalla toteutettuna suoraan reunaan veti minulla myssyn reunan kippuralle. Siksi olenkin tehnyt muutaman kerroksen helmineuletta reunaan ja sitten vastaavan i cord päättelyn, mutta kahdella simukalla. Hyvä ja kaunis reuna tälla tavalla. Voisin tehdä vieläkin näitä - kiva!

Oma myssysaldo on nyt 34 kpl.

I have got 3 caps from Hanna and I have made six of them. Now I have already 34 caps made.

Minulla on ollut vauhdikas viikko ilman näitä sytomyssyjäkin. Sattuu ja tapahtuu niin ettei meinaa pysyä perässä. Viimeisin oli se dramaattisin ja eniten huolta herättävä: Cara blogikoira oli tosi kipeä. Hän valvoi monta vuorokautta kävellen ympäriinsä, ja kun ei enää jaksanut kaatui seisoviltaan. Hän ei syönyt ei juonut - paitsi ihan herkkua eli lihapullia kädestä antaen. Kuumetta hänellä oli, mutta antibiootit eivät purreet.

Lähdimme perjantaina aamuyöstä ajamaan kohti Espoon eläinsairaalaa, jossa Cara tutkittiin neurologin vastaanotolla, kuvattiin, otettiin selkäydinnestenäyte ymsyms. Cara on kunnossa sisältä - onpa sekin nyt todettu. Oireet viittaavat aivokalvontulehdukseen, johon nyt on lääkitys päällä. Hän on nukkunut ja syönyt tämän seikkailun jälkeen ja jaksaa taas heiluttaa häntäänsä.

Espoon eläinsairaalan Anne Muhle otti Caran asian omakseen ja ehti tekemään kaikki tarvittavat kokeet ja kuvaukset täpötäyden päivänsä lisäksi. Olemme kiitollisia siitä. Nyt toivomme, että Cara paranee ja tulee taas omaksi itsekseen - eli riiviöksi :)

Blog dog Cara is ill, badly. She has been investigated now with many tests and X-rays but nothing bad was not founded. Symptoms were and for them she had a lot of medicines. She is better now and I hope she will be soon health and as she is - an energetic herself.

6 kommenttia:

TiiQ kirjoitti...

Kiva kun tykkäsit Tähdellisestä - mulla onkin aika löysä käsiala (ja Luxus Cotton on aika paksua lankaa), joten ei ihme, jos 102 s on ollut liian vähän. Kivat modaukset, tuo 3 s:n i-cord tosiaan helposti rullaa reunaa, mutta itse en antanut sen häiritä, kun tein myssystä muuten melko syvän.

neuloo mopsien kanssa kirjoitti...

Tervehdys ja tervehtymistä Caralle! Onneksi diagnoosi oli "vain" tuo, enkefaliitti olisi ollut jo kohtalokkaampi.

Meidän saparohänniltä hauhaut ja reipastavat nuolaisut!

Susu kirjoitti...

Nätei myssyi sulla. Mä näköjään matkin sua kun tähdellinen kolahti mullekin (ensiks oli toi vaahto)- tosin nyt on vaan menossa alpakkaa Prymin metallisilla pitkillä (sattuneista syistä)...
Mustakin kuva olis saanu olla väri - sun norohuivi olis ollu myssyjen lisäks aika piristävä!
Sen tunnin kun olin messuilla niin sain kyllä kävellä ihan rauhassa:-) Rahat meni silti eikä mihinkään käsitöihin liittyvään ees.
Me Tassun kaa tääl kehrätään kovasti Caralle paranemisia!

Matleena kirjoitti...

Tähdellinen on tosi kiva malli! Yhden tein ja nyt koko ajan malli kutsuu uudelleen sen pariin. Minulla se i-cord reuna ei kyllä rullannut reunaa. Aika kasan olet tehnyt itsekin, 34! :)

Julkkikseksi tässä tosiaan alkaa pian itsensä tuntemaan! ;D Muutamia pitkiä katseita olen kaupassa saanut! ;DD

Anonyymi kirjoitti...

Pikaista paranemista Caralle, ajatuksissa olette olleet. Onneksi lääkkeet purevat ja Cara on jo parempi. Fanni - äiti lähettää terveisiä ja Elli, jonka murtuneesta hännästä irtosi taas tänään lasta. Ellistä taitaa tulla koukkuhäntäinen, on tuo häntä sen verran haastava ruumiinosa kipsattavaksi :0)
Terkuin Sini ja Tulimaan nelijalkaiset

Marjut kirjoitti...

Toivottavasti Cara on jo paljon parempi!