NEULEFRIIKKI

Mukavaa kun kävit, tule toistekin!lauantai 8. toukokuuta 2010

Vielä kerran - ja sitten jotain ihan muuta

Tämän aamuisesta Turun Sanomistakin löytyi sytomyssyilyä:


Löydät eilen ulostulleen TurkuTV:n pätkän täältä. Se löytyi uutisvideot ja uusimmat otsikoitten alta, joten tuskin se siellä kauempaa on kuin viikonlopun yli.

Myssyilystä vielä. Usein aletaan puhua heti määristä, kun on tällaisista kampanjoista kyse. Minun sydämeeni sattui, kun joku toi 'vain' yhden, kaksi, kolme tai jotain myssyä. Miten niin se määrä voisi olla jotain vähempää kuin ne suursaaliit? Lisäksi, kun moni kertoi ettei ole tehnyt mitään sitten lasten lapsuusajan... ja sehän olikin kivaa. Mukavaa, jos joku tarttuikin uudestaan puikkoihin tai virkkuukoukkuun.

Ei se määrä ole ratkaiseva tekijä, vaan se että tekee. Miksi aina pitäisi tehdä paljon? Minusta yksi riittää... ja jos haluaa tehdä toisen, niin sitten se. Halusta se on kiinni tällaisissa asioissa. Ja siitä, mihin aikansa antaa. Elämässä kun on niin paljon muutakin kuin nämä käsityöt.... 

Valtakunnallisesti on tosi jännää, mihin päädytään. Isot keskukset kuten Helsinki ja Tampere ovat vielä kesken. Alustavat luvut ovat mitä ovat: vapunaattona me kerrottiin Ouluun että meillä on vähän yli tuhat myssyä. Loput tuli viimeisellä viikolla...

Vaan nyt - se oli kivaa, mutta se on nyt ohi.

Tässä jotakin ihan muuta. Myssyjen jälkeen iski aikamoinen avuttomuus - mitä tekisin? Sen piti olla pientä, jotakin mukavaa. Tarvitsin sukat, kun Novitan marjaretket hajosivat ennen aikojaan - ei ole niihinkään lankoihin enää luottamista, jos kestävää haluaa.

Siis sukat. Aloitin yhdet - niistä tuli ihan muodottomat, en osannut ollenkaan. Turun Kip tapaamisessa istuin sukkien tekijöiden keskellä: yksi teki mallisukkaa Ullaan, pari Sock Innovationista ihania sukkia. Muistin, että tuo kirjahan minullakin on ollut marinoitumassa hyllyssäni jo aika pitkään - osaisinkohan ihan mallista? Ne näyttivät aika haasteellisilta.

Keltainen toukokuu
Malli Angee Sock Innovation, Cookie a
lanka Tallinnan tuliainen SPRINT Strumpf und Sportwolle
75% Schurwolle superwash, 25% Polyamid 85 g.
puikot 2.5 Knit picks ja ruusunpuiset

Tein kaksi sukkaa kerrallaan, jotta niistä kerrankin tulisi varmasti samanlaiset. Vaan eipä tullut: huomasin molemmissa eri paikoissa virheet mallikerrassa - joten molemmat ovat uniikkeja! Malli oli helppo, ohje hyvin luettava. Suosittelen kokeilemaan.

Ja vielä: ÄÄnestä Caraa Turun Murreksi!!! Nro 9 on paras, ainakin mun mielestä!

8 kommenttia:

hillanen kirjoitti...

Ihanat, kauniit sukat!

Matleena kirjoitti...

Videon katsoin jo Turun Sanomien sivulta ja hyväksi totesin! Kiva oli nähdä teidätkin melkein livenä!

Nätit sukat, pirteä väri niissä!

neuloo mopsien kanssa kirjoitti...

Kiitos, Piiku, 'kritiikistä'!
Olen valitellut sitä, että tein 'vain' kolme myssyä, kun muut kymmeniä ja monissa asioissa en mielestäni saa aikaan mitään enkä mukavuudenhaluisena viitsi liikoja. Miksi näin? Kukin taaplaa tyylillään ja jos muut eivät vähättele, niin miksi sen teen itse?
Tuli paljon parempi olo, kun tajusin, että se yksi tai muutama on ihan yhtä hyvä kuin mikä määrä tahansa.

Noin kauniissa sukissa tulee kevyt ja kesäinen olo, eikö!

Susu kirjoitti...

Hyvä kirjoitus! Kiitos Piiku - olen just noita samoja asioita pohdiskellut tässä myssykamppiksen aikana ja sä sait ne sanoiksi!

Hälsnigar från Pargas. Mäkin sain yhden sukat valmiiksi ja äiti sai ne heti vuorokauden vaihduttua "äitienpäivälahjaksi" ja siitä toisesta paketista oli ihan innoissaan.

Sun sukat on ihanat! Näinkin ne jo livenäkin:-)

Anonyymi kirjoitti...

Äänivyöry Caralle!!!

Marjut kirjoitti...

Kivat kevätsukat! Ja oikein sanoit; määrä ei ole ratkaiseva, vaan se, että haluaa tehdä jotain.

TeSa kirjoitti...

Määrät ovat huikeita, pienistä puroista kasvaa suuret virrat.
Hienoa me kaikki!

Pirena kirjoitti...

Katsoin sen videopätkän nyt äsken, vielä näkyi. Hyvin esiinnyitte, vaan olettehan te tottuneet.
Oikein kesäiset sukat, kuin voikukkapelto, eikä millään pahalla.